Foredraget “Få styr på din indre diktator”

Ærligt foredrag om selvkritik og dårligt selvværd – og hvordan du kan bryde den onde cirkel!

Jeg kender en kvinde, ja, vi har faktisk kendt hinanden siden vi var børn og hun er SÅ nederdrægtig og ondskabsfuld, at jeg til tider har ønsket, at hun ikke var i mit liv. Når jeg tænker over det, er hun faktisk en rigtig Bitch!

sadness-1325507_1280

Da vi var yngre, var det hende der fik mig til at yde lidt ekstra og stile lidt højere. Men på et tidspunkt ændrede hun sig og det der før var motiverende blev ondskabsfuldt og lammende. Pludselig kunne hun kun se det negative og var ikke sen til at påtale det. Præsterede jeg noget, der føltes godt, påpegede hun med det samme alt det jeg ikke havde fået gjort, det jeg burde gøre og at det jeg havde gjort, da godt kunne have været bedre. Det føltes som om hun blev min egen personlige negative kommentator på mit liv. Prøvede jeg at modargumentere, havde hun altid et negativt modsvar. Jeg præsterede og præsterede for at tilfredsstille hende og måske endda opnå lidt anerkendelse fra hende, men lige meget hvad, så kunne hun altid finde noget i mit liv, der kunne være bedre eller noget jeg BURDE gøre eller BURDE have gjort – det føltes som en kamp jeg ikke kunne vinde. Hun fik altid negligeret mine præstationer og mine følelser. Hvordan kan man opføre sig sådan over for en gammel veninde – JEG ville ALDRIG tale til eller opføre mig sådan overfor andre! Det er hende der BURDE! Hun skulle vise mig venlighed og nænsomhed. Hun fortærer al glæde og energi og gør mig usikker på mig selv. Hun får mig til, konstant, at sætte spørgsmål ved min værdi som menneske. Og af en eller anden grund blev hendes ord på et tidspunkt, det jeg så som sandheden om mig – at jeg ikke kunne gøre noget rigtigt eller godt nok og jeg at konstant vat nødt til at forbedre mig og præstere. Mit selvværd var så godt som ikke eksisterende. Hun pressende mig så hårdt at jeg hen af vejen glemte mig selv og alt kun handlede om at præstere; arbejdsmæssigt og ikke mindst privat. Jeg skulle være den perfekte datter, kone, mor og veninde. Og på ingen af punkterne kunne jeg gøre det godt nok. Hvis nu jeg gjorde det lidt bedre, så kunne det være, at hun gav mig lidt fred. Jeg blev fanget i et hamsterhjul, hvor hverdagen endte med at handle om overlevelse. Et Hamsterhjul i så høj fart, at jeg ikke kunne komme af! Jeg følte ikke kun, at hun stillede krav til mig, men at der konstant kom krav fra alt og alle i mine omgivelser. Jeg løb og løb, år ud og år ind, i en uendelighed. Og jeg blev ved… Lige indtil min krop sagde STOP og lukkede helt ned med stress. Og det jeg fik fra hende bitchen, var hån. Hån over, at jeg ikke kunne klare det og at jeg var svag! Hun formår at såre mig igen og igen – til trods for at hun burde være min bedste ven – HUN ER MIG!

Bitchen er min egen indre diktator. – Så nej, jeg kan ikke lukke hende ud af mit liv!

shame-799094_1280

Det er mit job at lære hende venlighed og nænsomhed og ikke mindst at tale pænt til mig!

Hun er der stadig, hende bitchen, dog lidt mindre bitchy! Vi er kommet frem til et mere konstruktivt samliv, hende og jeg. Hun er der, når jeg har brug for et skub fremad, motiverer mig til fremdrift og træder til når jeg har brug for at være lidt bad-ass. Hun har skruet ned for den negative kommentering, men en gang imellem tager jeg hende i en stille hvisken, af; Du burde… Og i stedet for at gå helt i forsvarsposition, forklarer jeg hende nænsomt at jeg godt ved hvad det er, hun har gang i og at hun godt kan stoppe det! Det har krævet hårdt arbejde at nå hertil og jeg ved at det er noget jeg til stadighed skal være ops på. For i en periode med uopmærksomhed, vil give hende fornyede kræfter! I perioder med for meget om øerne og perioder med ekstra sårbarhed ændres hendes hvisken til en råben og det er især dér jeg skal passe på, at hun ikke får overtaget igen! Det handler om at opbygge så godt et forhold til hende og opnå en psykisk modstandsdygtighed i form af selvværd til at hun ikke får muligheden!

Jeg håber på at se dig og måske DIN indre diktator til en aften, hvor jeg lover du vil gå derfra med lysten og nye værktøjer, til at ændre dit samliv med din egen indre BITCH!

Share This: