Gratis

Sænk dit stressniveau – 5 ting du selv kan gøre allerede i dag

Oplever du, som så mange andre, stress i din hverdag og ved du ikke lige ved, hvad du skal gøre for at komme af med din stress igen dvs. at blive afstresset. Nedenstående 5 ting kan hjælpe dig med at afstresse og fremadrettet at forebygge stress.

 

Her er, hvad jeg selv benytter mig af, for at holde mig stressfri i hverdagen.

  1. Dyrk motion hver dag: Nej, det er ikke hård motion, men kan være alt fra 5 til 30 min. Det kan for eksempel være løb, svømning, at gå en tur eller hvad der måtte passe dig bedst. Lav f.eks. en aftale med dig selv om, at du skal ta’ dit træningstøj på hver dag – ikke nødvendigvis for at løbe en tur – bare det at tage træningstøjet på. Det er nemt og overkommeligt, og du vil opleve, at det gradvist vil gøre det langt nemmere for dig f.eks. at løbe en tur. For hvorfor ikke løbe en tur, nu du alligevel er kommet i træningstøjet? Prøv det. Så begynd med at lave lette og enkelte aftaler med dig selv, og se, hvad der sker.

  2. Sov godt og nok: Optimalt er 7-8 timer hver nat, kroppen skal restituere. Gå tidligt i seng og læs en bog. Videnskabelig forskning har dokumenteret at elektrisk lys og skærmtid ødelægger din nattesøvn. Så nej, tag ikke din computer, smartphone eller tablet med i seng. Motion vil også have en positiv effekt på din søvn, dog ikke lige før du går i seng.

  3. Slap af: Se en film/tv-serie, læs en bog, lav noget afslappende, det kunne for eksempel være at gå en tur, få massage, aftal med dig selv, at du afsætter x antal timer hver uge, hvor du bruger dem på lige præcis det, du har behov for den dag.

  4. Pauser: Hold mange pauser. Det hjælper dig til at bevare overblikket og holde tempoet nede.

  5. Prioritér rigtigt: Tænk over, hvordan og hvad du prioriterer i din hverdag, og ikke mindst hvordan vil du prioritere anderledes i fremtiden? Hvem kommer først i dit liv? Hvor langt nede på listen er du selv? F.eks. ser din prioritering sådan ud i dag:

1. Min familie

2. Mit arbejde

3. Mig selv

Hvad foretrækker du, og hvad skal der til for at gøre dig afstresset?

Den måde, du prioriterer i dit liv, kan både være med til at gøre dig stresset og stressfri.

Et lille hint er billedet af iltmaskerne i sikkerhedsinstruktionerne i flyet. Sørg for dig selv først, så du kan være i stand til at hjælpe dit barn.

Billedresultat for sikkerhedsinstruktionerne i fly

Hvad er det rigtige for dig?

De bedste hilsner

Karina/Linedanserinde

Dette er nogle af de ting, der virker for mig og som gør, at jeg i dag er ude af stressen.

Sidder du nu og tænker – uha, det her lyder svært, og det kan jeg vist ikke selv klare, så finder du endnu mere om hvordan jeg kan støtte dig ved hjælp af stressvejledning her.

Share This: